BILLEDKUNST FORDYPNINGBILLEDKUNST FORDYPNING

Billedkunst fordypning er en del av Bergen kulturskoles talentprogram.  Fagtilbudet er 4 år og er unikt på landsbasis. Tilbudet er for dem som allerede er elever på visuelle kunstfag og som ønsker en ytterligere fordypning innen faget billedkunst. Faget tar opp elever i alderen 12-18 år fra hele Hordaland fylke. Undervisningen foregår lørdager og søndager kl.10-16 cirka en helg i måneden. Det undervises både i aldersinndelte grupper på inntil 8 elever, og i felles arbeid eller inspirasjon for alle 16 elevene, som f.eks. studieturer rundt om i landet eller kanskje til andre land.

Billedkunst fordypning representerer en ny og stor mulighet for elevene til utvikling innen faget. I fordypningsfaget vil elevene få veiledning fra flere ulike kunstnere innenfor deres spesialområder. En kunsthistoriker er også tilknyttet undervisningen. Elevene vil få del i et fellesskap av unikt interessert ungdom.

Programmet omfatter  440 timer med praktisk og teoretisk undervisning:


  • Tegning inkludert kroki og akttegning, maleri, skulptur, installasjonskunst, landart, grafikk, performance, scenografi og digitale medier
  • Kunstteori
  • Temaperioder med fokus på konseptutvikling og fordypning i det aktuelle emnet
  • Produksjon av årlige utstillinger og bidrag til forestillinger i regi av ulike kulturinstitusjoner
  • Studiereiser. Vi har reist til Oslo og Berlin, og planlegger utenlandstur igjen i 2017/18
  • Hjemmeoppgaver


I tillegg til fordypningsprogrammet i denne perioden, har elevene ukentlig undervisning innen visuell kunst ved sin lokale kulturskole (216 - 288 timer).Nedover på denne siden får du et bilde av fagtilbudet. Mer informasjon om søknadsprosedyrer og skjema ligger her

Leireskulpturer fra modeleringskurset i desember 2015, der det ble modelert etter levened modell. Høyde 60-70 cm

12 av de13 elevene på faget Billedkunst fordypning i Bergen kulturskole står rundt sin hovedlærer, Linda Øgaard på åpningen av utstillingen "ØVELSER", søndag 1. november på Øvre Korskirkealmenning 1. 

10 elever fra Bergen kommune,  en fra Sveio og en elev fra Askøy deltar dette semesteret.

120 gjester var innom utstillingen søndagen, og elever og gjester var strålende fornøyd. Elevene monterte selv utstillingen, i samarbeid med tre av sine lærere. 

Plakaten.


Til venstre: Oline Løseth har vært elev på Billedkunst fordypning i 4 år, og mottok i år kommunens talentutviklingsstipend for ungdom. Hun har også laget bildet på plakaten til utstillingen ØVELSER. Foto fra utdelingssermonien.

Over: Diplomutdeling 2015. Denne gjengen er de første som har gjennomført hele 4-årsprogrammet med 440 timer i Billedkunst fordypning. Flankert av hovedlærer på fordypning, Linda Øgaard, og fagsjef Alf Bugge Gjerstad.  Se mer om programmet nedover på denne siden.  

 
 

Fra performanceperioden 2014-15. Broderte utklipp av hver elev. Brukt som installasjon til en performance på åpningen av Åpne sinn, Oseana 2015.  

   Prøvemontering av skulptur laget av Sara Vilde Vestad og Thea Solberg                          Grafikk: Sigrid Marie Valør Kvinnsland, 2015

Fra arbeidet i Art Chat i klokketårnet på Nykirken i Bergen. Et samarbeid med elever fra kulturskolen i Rjukan i Tinn høsten 2015. Elever har opprettet felles nettverk.

                                                                                                                                      Blindtegning etter levende modell, Lina Knutsen, 2015                 

                                                                                             Tegning etter levende modell: Oline Løseth                                                                                        Tegning etter levende modell. Sara Vilde Vestad                                                                   Tagtool. Digital live-tegning utendørs på trær i skogen, ca 10x6 m. FellesproduksjonLandart i Eidfjord. Kritt på fjell.


                                                                                 Landart i Eidfjord. Bruk av rekved til skulpturelt prosjekt


                                                                                                             Krokitegninger


                                                                                         Studier i akryl: Stilleben og sittende akt


Undervisning i kunstteori, Bergen kunstmuseum